Masini utilaje

Dispunem de o tehnologie avansata care ne permite sa executam orice tip de lucrare.

Masina de tipar Heidelberg

oferta pret

Specificatii tehnice

Specificatii tehnice privind predarea lucrărilor pentru tipar

Lucrările predate pentru tipar pe suport informatic sunt acceptate în formatele PDF sau TIF, pentru executarea montajului direct pe calculator. Fişierele (.)TIF trebuie sa aibă minimum 300dpi, compresie LZW şi trebuie să fie obligatoriu în modul de format CMYK.
În cazuri excepţionale se acceptă documente de QuarkXPress 4-6, CorelDraw 7-14, PageMaker 7, Photoshop 6, Office XP; pentru preluarea şi procesarea acestor fişiere se va percepe o taxă suplimentară.
NU sunt acceptate lucrări în policromie executate în programul Office XP (Word).
Toată informaţia inclusă în fişierele prezentate mai sus, incluzând imagini, fişiere (.)EPS vectoriale şi text, trebuie să fie în modul de culori CMYK. Textele din fişiere vor fi “Embed”.
Toate fonturile şi imaginile trebuie să fie incluse în documentul final („Embed all fonts” – pentru fişierele PDF; „Prepare for service bureau” – pentru Corel Draw; „Collect for output” – pentru QuarkXpress; şi „Utilities-plugin-save for service provider” – pentru Page Maker). Nu se vor folosi fonturi unicode pentru Page Maker.
Fişierele finale PDF trebuie livrate în forma compusă (CMYK), nu separate pe culori, să fie compatibile cu versiunea Adobe 1.3 sau 1.4. şi să fie făcute cu opţiunea „PDF for HQ Press”.
Imaginile cu raster nu trebuie să aibă mai puţin de 300dpi.
Documentul trebuie adus la formatul brut (formatul brut este formatul finit la care se adaugă 5 mm pentru tăiere). Paginile unui document trebuie să fie aşezate în ordinea lor firească, începând cu pagina 1.
Dacă folosiţi orice alt tip de fişiere sau programe de DTP, vă rugăm să ne contactaţi.

Suportul de date

Suportul de date pe care îl preferăm este CD-ROM-ul, DVD-ul, memorii flash sau transmisii digitale via Internet (ftp, e-mail).
Pentru a evita unele probleme, fiecare suport de date trebuie insoţit de o listare a structurii sale de directoare.

Proof-uri

Fiecare pagină trebuie însoţită de un print martor, cu specificarea tipului acestuia:
- print martor pentru conţinut (content only) - listări color la imprimante laser, tipar digital sau proof-uri digitale care nu sunt corecte din punct de vedere al culorii.
- print martor pentru conţinut şi culoare (content accurate) - proof-uri digitale, matchprint, ColorArt etc. Acest tip de proof trebuie neapărat să conţină bara de control a culorii.

Semne de tăiere şi dimensiuni

Semnele de potrivire şi de tăiere NU trebuie incluse în documentele finale de tip PDF sau TIF. Vă rugăm să vă asiguraţi că toate componentele unei pagini care trebuie să apară în întregime în cadrul ei (cum ar fi textele sau obiectele care trebuie neapărat să nu se taie) să fie poziţionate la cel puţin 5 mm de cadrul paginii finale.
De asemenea, obiectele care se vor tăia, trebuie să iasă în afara cadrului paginii finale cu minimum 5 mm.

Instructiuni pentru crearea fisierelor PDF

1234